dimecres, 30 de gener de 2008

agora

Agora havia de ser el gran servidor de Moodles d'Xtec. Va néixer amb voluntat de servei als centres i havia de substituir als molts moodles que hi ha a phobos i que n'alentien el funcionament. El projecte es va presentar el passat mes de juliol 07 amb uns terminis clars: el primer trimestre del curs 2007-08 era de prova i al gener de 2008 es volia generalitzar-lo a tots els centres que així ho desitgessin.

Ha passat el temps i el projecte no es materialitza. La raó és molt senzilla i la coneixen tots les habitants d'agora: no funciona.

Algú es va entossudir en fer córrer aquest espai super-moodle sobre la base de dades Oracle. Però hi ha un petit problema: Moodle no ha estat pensat per a Oracle, ha estat, i està essent programat, per treballar o bé amb MySQL (sí aquesta BD de joguina que fa córrer meneame amb 1 milió d'usuaris i que no cau) o PostgreSQL. Les dues de codi lliure.

Si un es passeja pels fòrums de moodle.org s'adonarà que hi ha hagut altres intents de fer anar Moodle sobre Oracle i tots han fracassat. Per tant, la saviesa ens diu que no hem d'ensopegar dues vegadesamb la mateixa pedra, i si ha ensopegat ja un altre, no siguem rucs i no hi tornem. Canviem de pensament, canviem de base de dades i busquem la que millor funcioni amb el servidor on hagi de viure i amb el programa que ha de fer anar, Moodle.

I, si us plau, pensem per una vegada en què hem de donar un servei i no avorrir al pobre usuari. El que acaba passant és que qui no coneix Moolde pot arribar a pensar: Moodle no és de confiança, dóna molts problemes. Fals, qui dóna problemes és la unió contra natura Moodle i Oracle.
Publica un comentari a l'entrada