dijous, 17 de gener del 2008

Fitxers de contingut IMS

Probablement haureu vist a les darreres versions de Moodle (crec recordar que a partir de la 1.8) apareix un nou tipus de recurs, a més dels clàssics pàgina de text, pàgina web, enllaç, etc. Es tracta del recurs Fitxer de contingut IMS.

Jo no hi havia entrat mai, però ara, per una d'aquelles casualitats de la vida, i molt probablement de la mà invisible d'en Jordi Vivancos, hi he arribat. Resulta que n'he vist uns quants exemples i m'ha encantat la idea.

Es tracta de donar homeopàticament els recursos als estudiants. M'explico: en lloc de donar aquells potents apunts d'una pila de pàgines, aquest recurs el que fa és donar-ne els mínims imprescindibles, però en un format absolutament web, és a dir, relacionant-los amb d'altres.



Posem un exemple. En un curs estem parlant del cos humà i la salut ( de què hem sona?) i volem donar materials. Una manera és fer-ho seguint els estàndards IMS i empaquetant aquestes petites pastilles de coneixement relacionades entre sí. Una pagineta d'entrada ens pot dur a les pàgines que pengen d'ella. Quan les visitem tenim a la vista, a més de la pàgina que estem llegint, l'estructura navegable de les altres pàgines del paquet de continguts IMS i podem navegar de l'una a l'altre a través dels botons Anterior, Següent i Amunt a més de l'arbre amb l'estructura del paquet.

Va, en voleu veure un en directe, oi? Feu clic aquí, descarregueu-vos el paquet d'exemple, correu a instal·lar-lo al vostre Moodle i gaudiu del futur ara (ostres, quina frase).

Us preguntareu: I com es fan aquests paquets de continguts seguint l'estàndard IMS? Doncs amb l'eXe eLearning.
Més sobre el tema aquest cap de setmana al wiki On se colga el dimoni.