dilluns, 7 de gener del 2008

Podclass i Moodle

Podclass és un lloc molt web 2.0 on, segons els seus organitzadors, es pot compartir el coneixement. És un lloc on les persones inscrites (el registre és gratuït) poden seguir cursos gratuïts o no (depenent de qui els ofereixi) o bé poden crear-ne i impartir-ne. Quan un usuari crea un curs, se li demana una sèries de dades entre les que hi ha el preu; si és gratuït no passa res, però si es té la pretensió de cobrar per fer-lo, aleshores podclass cobra una taxa.

Tot tafanejant la web vaig donar-me d'alta i vaig crear un curs de prova sobre LaTeX. Per fer-ho només cal seguir un senzillíssim wizard on et demana les dades bàsiques del curs: títol, resum, imatge, categoria a la què pertanyerà i tot seguit ja demana l'adreça per carregar un vídeo o àudio del curs, així, directament. Un cop fet això ja tenim creat el mòdul 1 del curs i podem entrar a editar-lo, tot afegint-li nous recursos o bé creant un segon mòdul.

Quan estava afegint un recurs he vist l'editor HTML de Moodle i m'ha vingut un flash: això és Moodle he pensat entre mi, així que he mirat la URL i, en efecte, allà al mig amagadet hi havia un course/mod.php?id= que m'ha obert els ulls: allò és un moodle molt i molt personalitzat, però moodle al cap i a la fi.

És curiós com un programa de codi lliure pot arribar a donar per a tant. Se li afegeixen coses, se n'hi treuen d'altres, però la maquinària que el fa córrer és allà sota.

Per cert, si algú està interessat en fer cursos sobre un Moodle senzillet, aquest és un lloc gratuït on no cal patir per instal·lacions, fòbies, odissees ni oracles.