dilluns, 28 de gener del 2008

Actualització d'SPIP

CataLaTeX, des de la seva fundació, ha corregut sempre sobre el programari de codi liure d'origen francès SPIP. Però des que l'havia instal·lat, ara fa cosa d'un parell d'anys no havia tingut la necessitat d'actualitzar-lo: em feia mandra i com que anava tant bé, doncs ho deixava per un altre dia.

L'altre dia, però ha arribat perquè des d'Xtec anuncien que actualitzaran el programari de base de phobos, el PHP de la 4.4 a la 5.2 i la MySQL també a la versió 5.x (déu-n'hi-do Xtec, és quasi tan mandrosa com jo, amb la diferència que ells s'hi dediquen a això, o no?).

Així que davant el tranquil·lizador missatge: és possible que algunes aplicacions deixin de funcionar. En concret, aquelles aplicacions que tinguin una antiguitat superior a dos anys i no s'hagin actualitzat en aquest temps, he decidit actualitzar a corre-cuita.

Si la instal·lació d'SPIP va ser cosa de nens, l'actualització encara més. Per instal·lar SPIP al servidor només cal pujar 1 fitxer: spip_loader.php i fer-lo córrer des del navegador. Doncs el mateix per a l'actualització, amb la diferència que, com que ja estava configurat, no ha calgut més que confirmar la contrasenya d'administrador i deixar fer. El resultat és que en 5 minuts (he trigat més en baixar la bd i el programari, per si de cas) tot estava fet i ara el lloc està preparat per resistir un parell d'anyets més, o això espero.