dimecres, 2 de gener del 2008

Better Gmail

Voleu canviar l'aparença (skin) del vostre gmail? Farts d'oblidar-vos d'adjuntar un fitxer quan al missatge ho heu dit? Voleu llegir els vostres RSS des de gmail? O entrar només amb un clic al calendari de google? La solució està en una extensió de Firefox anomenada Better gmail

De moment podem triar entre 4 aparences noves, a part de la clàssica que ofereix gmail. També podem fer que les icones dels adjunts siguin prou grans i visibles, que les adreces URL massa llargues s'escurcin en una tinyurl. La signatura pot deixar d'estar sempre al capdavall del missatge i quedar flotant, força útil quan es respon amb la còpia del missatge original a la part inferior.

Es pot crear un fil de missatges reenviats, acolorir les etiquetes, però potser el més interessant és l'avís d'adjunts. Molt util per a mi i per altres despistats que han d'enviar 2 missatges quan envien un adjunt: el primer on en parlen però sense el fitxer i el segon missatge amb l'adjunt oblidat. Com s'aconsegueix? Doncs dient-li a Better Gmail que quan un missatge tingui una paraula clau, com ara adjunt, fitxer, adjunció, etc. comprovi que hi ha un adjunt. En cas contrari apareix una finestreta emergent que ens ho recorda i ens permet afegir-lo si l'havíem oblidat. Genial, oi?

I ja sabeu que les extensions de Firefox i Thunderbird milloren molt les prestacions d'aquests dos programes i els donen noves caracterśitiques i potencialitats.

Un altre dia parlaré de SQLite Manager, una altra extensió que permet gestionar bases de dades SQLite des de Firefox. Però això és tota una altra història.