dissabte, 21 de gener del 2006

TV

Jo sóc d'aquells que per poder navegar per Internet van haver de deixar de fer alguna cosa, en concret deixar de veure tele. Però l'altre dia tot llegint Tic o Tac, el bloc sobre Noves Tecnologies d'en Jordi Vivancos, vaig veure que parlava d'un programa sobre TIC que fan a BTV anomenat Tic Tac Web. El fan dilluns a les 22:20 i dissabte a les 16:00 (a part de dimarts a hores intempestives per a una persona) i avui, després de la migdiada, l'he aconseguit veure. Molt bo.

Parlaven de comunicacions amb mòbil: què fan, possibilitats (connexió a Internet, imatge, so, text), sortien personatges importants en el seu camp parlant de la influència ui el futur de les comunicacions sense amagar-ne els inconvenients: preus massa alts i riscos per la salut.

El ritme és molt bo, són mini-reportatges temàtics curts però intensos amb entrevistes i informació textual presentada d'una manera molt original. Hi ha 3 actors, que introdueixen el tema de forma original i gens carrinclona, i després molta infografia, so i vídeo. Tot un impacte visual molt païdor i que entra força bé. Hagués pogut ser un rotlle impressionant pagat per la multinacional de torn (hi sortia un directiu de T-systems, l'empresa informàtica que viu bàsicament de la mamella de la Generalitat), però es converteix en un informatiu.

Realment ha de ser en les emissores petites on s'han d'anar a buscar els programes més interessants, innovadors, amb continguts i format atractius. No vull semblar repel·lent ni intelectualoïde, però estic descobrint a BTV els programes que, finalment, acabo mirant-me: els informatius, en Monegal i ara aquest Tic Tac Web. I passo de les "grans", fins i tot de la meva (tret de lo Cartanyà, clar, amb dos c...)