dilluns, 17 d’abril del 2006

Google calendar i docencia.es

De regal amb el compte de correu de googlemail, el gmail, ara tenim un calendari-agenda.

Sembla que Google, a més de correu electrònic gratuït, pàgina web, grup de notícies, programari (Picassa) ara ens vol enganxar amb una agenda que obrim cada dia.

Suposo que la idea és treballar cada cop més des de la xarxa sense necessitat de tenir programari instal·lat a l'ordinador. Si vols un tractament de textos tens writely, si vols un blog tens blogger, si vols un gestor de correu tens el gmail amb una memòria que no t'acabaràs i un filtre antispam infal·lible. I ara, si vols una agenda, ja no cal que t'instal·lis res, ves a google calendar i comparteix cites amb altres persones o mira el teu espai personal.

Aquests nois de Google cada dia ens tenen més enganxats. Al principi feia gràcia però cada cop més comença a fer una mica de por.

Un descobriment interessant: docencia.es Basat en el programari de meneame inventat pel Ricardo Galli i la gent de Bulma es tracta d'un lloc web on es poden donar a conèixer notícies trobades en la navegació. Un autor la proposa i si té prou vots a favor finalment és publicada a la pàgina principal. Si passat un temps no hi ha hagut prou vots la notícia no es publica. A més, hi ha un segon paràmetre a tenir en compte: el karma de l'autor. El karma té a veure amb el nombre de notícies publicades, els vots rebuts i el comentaris fets: com més participes (i no et voten en contra els altres usuaris) més puja el teu karma.

El resultat és una web amb força moviment i on les notícies són interessants per a al comunitat, no solament per a qui les vol publicar.