dissabte, 31 de desembre del 2005

RSS i Moodle

M'hi he estat unes bones horetes però al final me n'he sortit: he publicat a la web el tutorial RSS i Moodle que fa temps volia fer per dues raons:

  • per mostrar com es pot fer el seguiment acurat i senzill dels fòrums de Moodle sense haver d'enyorar banderetes inútils que no marxen ni amb aigua calenta. A través de programes clients d'RSS, com ara Feedreader. o a través d'extensions de Firefox, com ara Wizz RSS, o a través de pàgina web, amb Bloglines
  • per mostrar com introduir dades externes a Moodle a través del bloc de curs Alimentacions RSS externes. Amb això el lector de RSS és el propi Moodle i el que fa és anar a buscar la informació a llocs web interessants que el profe ha triat.
Està tot fet amb programari lliure: he utilitzat la classe de document refrep el report de la classe refman per fer manuals de LaTeX. Per fer les captures de pantalla i passar-les a png he fet servir GIMP que, aquest cop, ha fet el que jo volia: retallar les imatges i desar-me-les com a png. Déu n'hi do.

Ara espero l'any 2006 perquè em porti l'OO 2.0 que, ja he llegit, està al caure i restem poques cosetes per acabar de traduir