diumenge, 23 d’octubre del 2005

OpenOffice 2.0

Ja ha sortit la versió estable i definitiva de l'OpenOffice, la 2.0. Es pot descarregar en català des de la pàgina del projecte.

Novetats? La possibilitat de desar documents en format OpenDocument, un estàndard XML d'OASIS (els de DocBook) absolutament independent de la plataforma o del programa. Sembla que la lògica comença a imposar-se i es camina a estàndards oberts deixant de banda productes comercials, com ara el Bord que molta gent (massa, potser) es pensa que és un estàndard.

Més: la base de dades. Si amb la versió 1.1 es podia lligar correspondència amb adreces, ara sembla que la cosa va de veres i tenim una BD potent a la suite. Caldrà provar-la.

La interfície la he provat des d'algun CD-live i sembla més amigable i fàcil de manejar que en la versió anterior, agrupant més lògicament les accions dels menús. I m'han dit que les taules també estan molt millorades.

Proper pas: descarregar aquesta versió definitiva (en tinc una en els Cds d'Xtec però em sembla provisional) , instal·lar-la i començar a tirar milles.

Vull que aquesta versió 2, tan esperada, serveixi per desfer-nos dels vells costums lligats amb M$