dilluns, 2 de maig del 2005

Ubuntu

Havia canviat un ordinador vell per un de nou però hi havia coses al disc dur que s'havien de conservar. Problema: el vell no entrava a la xarxa i no hi havia manera de treure els documents disquet a disquet.

Avui he provat de connectar-li el pendrive de memòria externa però com que la màquina corria amb un winNT de l'any de la picor no me'l reconeixia. Ja estava una mica desesperat quan se m'ha acudit: tinc un disc amb l'Ubuntu que volia instal·lar en alguna de les màquines velles, així que: per què no provar a fer una partició al disc i veure si me'n sortia?

He canviat l'arrancada de l'ordinador a la BIOS i l'he passat al cd. Hi he posat l'Ubuntu i he arrencat. I vet aquí quina sorpresa: era, també, un livecd amb la qual cosa m'ha engegat la màquina sense instal·lar res.

I quina arrencada, xiquets: ha trobat tot el maquinari, fins i tot el pendrive. Això m'ha permès copiar els famosos documents des del disc dur i, en acabat, gravar-los en un cd i donar-los a la propietària.

Ara el que voldria és, quan en sàpiga, donar d'alta la nova màquina a la xarxa, instal·lar l'Ubuntu al disc dur (net de wins) i treballar directament amb Linux: seria massa.