dijous, 20 de juliol de 2006

El poder del póker

Avui he anat per deixar el cartell de Tancat per vacances a cataLàTeX i, per curiositat, he anat a mirarl'estadística de visites. M'he endut un ensurt majúscul: diumenge passat 243 visites i aquest dimarts 297, quan la mitjana és de 25 visites al dia.

Què ha passat?

SPIP, el programari de codi lliure que dóna suport a cataLàTeX m'informa no solament del nombre de visites, sinó també de l'URL d'orígen. Així que, en lloc de les clàssiques visites des d'xtec o phobos, ara la majoria han vingut d'un lloc web a TeXas dedicat a ensenyar o a jugar al póker.

Què té a veure el póker, i els diners que mou el joc fins i tot per Internet, amb LaTeX?. No ho sé. He visitat per sobre el lloc i no he trobat res d'estrany. La única explicació que hi trobo és l'estranya coincidència entre TeXas i BibTeX, tema sobre el que tractava el darrer article. Tot i que l'article més llegit (ho dubto tant!) és el de nous entorns (un tema apassionant, per cert ;-). Potser alguna màquina estúpida ha relacionat uns caràcters amb els altres i m'ha enllaçat directament sense tenir cap criteri. No ho sé.

Ara que, m'imagino la cara dels jugadors compulsius de póker intentant entendre què collons diu aquell article que parla d'entorns o de glossaris i un codi estrany anomenat LaTeX. Es deuen preguntar si això dóna diners. I ja els ho asseguro ara: de donar no en dóna, però tampoc en fa gastar. I, a més, fa estalviar! Un producte ben català.
Publica un comentari a l'entrada