dimarts, 5 de setembre del 2006

Tot lo bo s'acaba

S'han acabat les vacances (que no l'estiu ni la calor africana) i ja tornem a ser al peu del canó.

Com ha anat l'estiu? Molt bé. Amb una connexió mínima a Internet, just per esborrar l'spam i veure les novetats i experimentant amb un Pentium III de 800 Mhz.

Hi he estat provant diferents "sabors" de Linux i, al final, hi he deixat una Mandrake 9,2 coetània de la màquina i de la que tenia tot el programari complementari, LaTeX especialment i l'editor Kyle que m'agrada molt. Tot i això he de destacar la potència de la Catix que, malauradament, no vaig poder instal·lar al disc dur, però que en mode live-cd va de meravella.

Avui, però, volia parlar del win 98 que corria en l'altra partició del disc dur i on hi vaig instal·lar:

* MiKTeX i TeXniccenter amb tots els paquets disponibles. Dona gust treballar així.
* El Firefox 1.5 perquè l'IE 5 que va per defecte amb win98 està molt endarrerit i no em mostra la potència dels fulls d'estil CSS ni cosa semblant.
* L'Editor de pàgines web Nvu. No és una meravella, però fa el fet, que és editar pàgines HTML amb una certa comoditat, és molt lleuger i no desmunta res.
* L'editor de codi SciTe, una bèstia parda capaç d'editar qualsevol mena de fitxer de text. Tot i això al final he treballat amb el Notepad++ . L'avantatge del Notepad++ és que al picar botó dret sobre qualsevol mena de fitxer hi ha la possibilitat d'obrir-lo sense haver de buscar res.

Ara mateix tinc, doncs, una màquina funcionant en bones condicions i amb programes ben nous, no les darreríssimes versions, però déu-n'hi-do. I sota Windows 98.

Això em fa plantejar una pregunta: si els darrers programes funcionen raonablement bé amb una versió de windows que té 8 anys. Què incorpora el famós XP? Perquè ocupa molt més espai però tampoc és res extraordinari. Potser sí que facilita la connexió de nou maquinari però tampoc fa allò que hauria de fer: donar més potència a l'execució. I què aportarà el promès Vista? Ocuparà més espai al disc i poca cosa més?

Em sembla que això fa aigües. Potser sí que té raó aquell participant de les V Jornades de PL que deia que en Bill Gates deixa Microsoft perquè veu que se li acaba el negoci. I ho fa ara, amb dos anys de temps perquè l'empresa no s'enfonsi en borsa. Deia que qui millor que ell per saber on hi ha i on no hi ha negoci.

El temps ens ho aclarirà.