diumenge, 12 d’octubre del 2008

Gspace

Gspace és una extensió per a Firefox que aprofita les possibilitats d'emmagatzematge del compte de correu de gmail per a utilitzar-lo com a repositori on line on tenir sempre a mà els fitxers que més utilitzem.

Instal·lar-lo és tan senzill com instal·lar qualsevol altra extensió de Firefox (Fast Dial, PDF download, Better Gmail, etc). Només cal anar a la pàgina web del projecte, en aquest cas dins el projecte Fon i fer clic sobre Download, acció que descarrega l'extensió i la possibilitat d''instal·lar-la immediatament.

Un cop instal·lada ens demana de reiniciar Firefox i quan l'activem ens apareix una pantalla semblant a la de qualsevol programa d'FTP: a l'esquerra el nostre ordinador i a la dreta el servidor. El servidor, però, és en realitat l'etiqueta Gspace del nostre compte de gmail. Quan ens hi vulguem connectar haurem de deixar les dades del compte de gmail i a continuació treballar com si fos un FTP normal i corrent. En realitat, però, la transferència de fitxers es fa mitjançant l'enviament i recepció de fitxers adjunts a missatges de correu electrònic.

Molt enginyós i utilíssim per als que confien en google. No tant, però, pels recelosos del gran germà.