dissabte, 3 de maig del 2008

Mahara ja parla en català

Tot i els tradicionals llaços d'amistat catalano-maorí, he traduït la interfície de l'usuari de Mahara al català, falten però totes les ajudes i la part d'admin (que aprengui anglès). Si algú hi està interessat que contacti amb mi. No la publico perquè encara hi falten ajustaments, hi ha coses que tot i estar traduïdes no saps massa el sentit que tindran en el context.

Ara el que em queda és provar-lo com eina d'ePortfoli. Tot i que la primera prova l'ha passada, i amb nota alta: els usuaris de Moodle, sense altra condició ni haver d'estar donats d'alta a Mahara, hi poden entrar; un cop dins, Mahara els crea un compte mínim, però no abans d'entrar-hi.

Màgia? No, és l'opció Xarxa (Network) de Moodle. Sí, aquella opció del menú d'administració que mai no mirem i que fa meravelles. Recordo que a la MoodleMoot de Tarragona en Martin Langhof (tiet de Mahara per part de Catalyst IT) parlava del network i semblava una cosa llunyana, quasi bé ciència ficció: es poden connectar Moodles d'institucions diferents de manera que un usuari del Moodle A de la institució A pugui entrar, sense tornar-se a identificar (Single-Sign-On =SSO), en el Moodle B de la institució B. Genial.

Com que Mahara ha nascut a la era Moodle, se l'ha creat de manera que pugui entrar en aquesta xarxa de Moodles. I, en efecte, només cal configurar per una banda Moodle 1.9 perquè parli amb Mahara i li enviï usuaris i, per altra, amb Mahara perquè accepti els usuaris de Moodle. D'aquesta manera, i sense haver de fer malabarismes amb la taula d'usuaris de la BD com en altres aplicacions més primitives, podem afegir un bloc de curs que porti directament de Moodle 1.9 a l'ePortfoli.

Dilluns passat a la tarda, amb l'Albert, vaig estar-hi lluitant una mica. Ell m'explicava això del network de Moodle i jo em barallava amb Mahara. No va ser fins la matinada quan vaig aconseguir, configurant correctament la "institució" de Mahara, que un usuari de prova saltés de Moodle a Mahara. Però quin salt!

Ara que la part tècnica i de llenguatge està solucionada (no he trigat pas tant en fer-ho) només queda trobar "víctimes" que el vulguin provar per acabar d'ajustar-lo i, si el Monstre Espagueti volador vol, posar-lo en producció el curs que ve. Ja tenim ePortfoli!