diumenge, 18 de maig del 2008

L'ePortfoli inicia etapa

Tot està preparat perquè demà dilluns l'ePortfoli basat em Mahara comenci a funcionar en fase de proves, però amb usuaris reals. D'acord amb la Bea vaig carregar els usuaris per CSV (el lligam amb Moodle es fa amb la versió 1.9 que encara no és la de producció actual) i vaig preparar-ho tot perquè no hi hagués problemes.

La Bea, pel seu costat ha preparat tot la feina pedagògica de veure quina feina hauran de fer els estudiants en aquets pocs dies que queden de trimestre. També ha preparat algun tutorial molt senzill (Mahara també ho és) perquè no hi hagi d'haver entrebancs a l'hora de crear vistes.

El concepte de "vista" és ben senzill però molt potent. Es tracta de crear això mateix, vistes del que tenim al portafoli, és a dir, decidir què volem mostrar i a qui volem mostrar-ho. Un usuari pot crear tantes vistes com vulgui i té 3 públics potencials: o bé tothom d'internet, és a dir, publicar del tot la vista, només als ususaris registrats del lloc o bé només als "amics" o usuaris amb qui un decideix relacionar-se i intercanviar informació.

A part dels usuaris que veuran la vista hi ha el que volem mostrar. Amb els mateixos elements, artefactes se'n diuen en l'argot portafoliaire, podem fer una gran quantitat de combinacions. Una vista, doncs, pot mostrar determinats fiotxers que tinguem penjats al portafoli més un (o més) blog més allò que vulguem com ara recursos externs, alimentacions RSS, etc. I podem crear una vista per a cada ocasió: una acadèmica només pels companys de curs, o bé una altra pública per amics i familiars externs a l'organització on s'estudia, etc.

Crec que si en sabem treure el màxim profit ens trobem davant una eina d'ensenyament i aprenentatge molt potent que ens pot fer canviar l'orientació dels treballs "escolars" i l'avaluació.