diumenge, 5 de novembre del 2006

Google Docs & Spreadsheet

Són un entusiasta de tots els invents del Sr. Google. I el darrer és Google docs. Google fa poc va comprar Writely i l'està tornant a posar en òrbita, suposo que sota aquesta forma de documents particulars a la xarxa.

La idea és treballar en un document que no és al teu ordinador amb una aplicació que tampoc està al teu ordinador: tot és a la xarxa. Fa molt de temps, a l'inici d'Internet, vaig llegir que aquesta era una tendència general a la xarxa: cada cop menys necessitaríem adquirir programari (era un escrit sobre la compra de programari privatiu) perquè allò que necessitem ho trobarem a la xarxa. Semblava ciència ficció en aquell moment, però Google ho ha fet realitat. La diferència és que aleshores es parlava d'un lloguer de programari, en lloc de compra, es tractaria de pagar pels serveis. Però Google ens ho ofereix de forma gratuïta (mai entendré d'on treuen els beneficis. Jo mai no faig cas dels anuncis).

Bé, tornem-hi. A Google docs es pot crear un document des de 0 i editar-lo o bé pujar-lo en diferetns formats i editar-lo. Es pot editar en solitari o bé compartir-ne l'edició entre un grup de gent a la que es convida a fer-ho. Finalment es pot baixar o exportar a PDF. Genial.

Aquests nois de Google estan fent anar la màquina cada cop més lluny i més de pressa. Un bon senyal que la humanitat encara conserva elements creatius i amb empenta.

1 comentari:

Germán Arbiol ha dit...

Relament bo, publica a una pàgina web http://docs.google.com/View?docid=d45qgxs_0dbjmqx del google docs, però no he conseguit publicar a la blog.