dimarts, 17 d’octubre del 2006

Ocells

Aquest Pont del Pilar vam estar al Delta de l'Ebre per veure ocells. No me'n canso mai d'observar-los (birdwatching en diuen els anglesos), sempre en trobes algun de nou que mai has vist en la realitat, només als llibres.

És el cas de la polla blava (cast: calamón)


Al Delta hi ha diferents "miradors" elevats sobre els canyars que donen una prespectiva àmplia, però que queden lluny dels ocells. En canvi als Aiguamolls de l'Empordà els observatoris són molt més a prop de l'aviram i es poden observar amb més comoditat. Doncs bé, vam descobrir que SEO-Birdlife té l'observatori (no mirador) Swarovsky a la finca Riet Vell (allà on fan l'arròs ecològic) i des d'on es pot seguir la vida d'un aiguamoll.

Aquí hi vam descobrir la polla blava. No una sola, sino diferents parelles, ben bé quatre, amb els respectius pollets. Com que disposàvem de força temps i poca feina vam poder estar-nos-hi força estona (quasi bé no hi va ningú) i vam veure com volava, com es movia entre les canyes, com s'alimentava, com alimentava al pollet, etc. Va ser molt interessant.

Vam veure també un rascló (cast: rascón) que també surt als llibres però que no havia vist mai. Una altra emoció, menys duradora perquè no s'hi va estar massa estona, però interessant.

Els blauets no van ser un desocbriment, n'havia vist altres cops, però sempre són molt agradables de vuere: són un llampec blau sobre l'aigua. De tant en tant es paren i llavors n'aprecies tota la bellesa: