dissabte, 25 de març del 2006

Qui havia de guanyar?

Qui si no? Els de sempre: els amos de les vaques.

Ara, que s'han adonat que no podran impedir del tot el pas de les locomotores i faran petites concessions. Tot i això res els pertorba i seguiran endavant amb la seva altaneria i trepitjant el que calgui i a qui calgui. I el pitjor és que hi haurem de seguir tractant. Fa basarda només pensar-hi.

Amb lo tranquil que estaria jo davant els comandaments de la meva màquina fent-la anar com vulgui, ara més de pressa, ara més a poc a poc. Ara li poso una peça, ara n'hi trec una altra. Però ens hi hem de conformar i, com deia el mestre Perich, pensar-los-hi tot a la cara.

Aquesta ha estat, una setmana més, parca amb novetats tecnològiques. Tret d'una conversa intel·lectualment excitant amb en Xavier on tractàrem de diferents temes, entre ells la paradoxa programari lliure/empreses encarregades de fer-lo. Tema que, més endavant vàrem reblar amb en Santi. Dieun que l'home és l'únic animal capaç d'ensopegar dues vegades amb la mateixa pedra. Doncs jo en sé d'uns que no 2, 7 o 8 vegades ensopeguen amb la mateixa i no n'aprenen. Del que hom dedueix que hi ha quelcom més al darrera de tants errors. Quelcom d'inconfessable i que put.

Per altra banda, i en cosa de minuts, vam provar el Moodle-on-a-stick i ens hi connectarem des d'un altre ordinador de la xarxa: un èxit; només calgué donar els permisos al php i en un moment hi entràrem. Increïble la potència de l'invent.

I parlant d'invent: potentíssima la Base de dades d'en Josep. Hi ha estat treballant moltes hores (que mai ningú li agrairà) però el resultat ha valgut la pena. Com sempre haguerem de posar-la a prova en condicions de treball normals, amb el circ en funcionament, però no va fallar en res (si algú va fallar vam ser els humans). I ens ha estalviat, i estalviarà, una feinada enorme.

És increïble com una aplicació com aquestes fetes, feta per un docent, sigui capaç de funcionar al nivell en què ho fa, i d'altres creades per institucions saberudes, empreses i professionals s'arrosseguin en la més trista misèria i acabin morint d'inanició. Això sí, mentre s'ha anat desenvolupant una colla d'aprofitats s'ha embutxacat una bona picossada.