dissabte, 20 de novembre del 2004

SMI

Dijous a la nit vam fer un experiment amb l'SMI (servei de missatgeria instantània) d'Xtec

Prèviament havia convocat a una pila de possibles interessats en participar-hi dels que, finalment, només en quedàrem 4: l'Imma, l'Olga, en Jordi (que havia rebut la invitació de la Pepa) i jo mateix. Va ser molt interessant perquè varem poder descobrir el funcionament de la cosa.

T'hi pots connectar directament des de la pàgina web (s'obre un applet de Java molt potent i que ho fa tot) o bé et pots instal·lar un client, l'Exodus, que és un client Jabber, és a dir, que es connecta sota la tecnologia Jabber. Hi ha d'altres clients, com ara el famós Gaim que també es poden connectar a alres servidors de missatgeria instantània, com ara AOL, MSN, etc, però des d'Xtec recomanen Exodus, així que, per començar, no està malament.


Vaig entrar primer a la sala per xtec i després, amb un altre àlies, amb Exodus. Era divertit veure com les dues convertses anaven alhora. Hi ha la possibilitat, no solament, de fer una xat general, sinó de fer xats particulars, enviar missatges instantanis, fer votacions i una pila de coses més que encara no sé massa bé què són.

Se'ns va passar l'hora volant però vam quedar de repetir-ho un altre cop.