dimecres, 17 de novembre del 2004

Edutec 2004

Estoy en el taller de blogs de Edutec.

El paràgraf anterior l'he escrit aquest matí al taller de weblogs que he fet a Edutec 2004. Ha anat molt bé: he seguit, malgrat els retards, el programa en un 80% i només hem hagut de deixar córrer els RSS.

Hem començat veient diferents tipus de blogs: revistes, bitàcoles personals, de programari, educatives, etc. A partir d'aquí hem definit (més o menys, perquè és complex) què és un weblog i com facilita la comunicació a través dels comentaris.

Ha sorgit la qüestió sobre quina és la diferència amb els fòrums i també quina diferència hi ha amb una pàgina web "normal". Per il·lustrar la diferència en 2 minuts he entrat al Blogger, he editat el primer paràgraf, l'he desat i l'he mostrat a la web. Aleshores s'ha entès tot.
A continuació han anat a Blogger o Blogia i s'hi han subscrit, amb la qual cosa han començat a escriure el seu propi blog. I tot en menys de 5 minuts: un èxit.
Han acabat encantats i ens ho hem passat molt bé. Llàstima que hi havia poca gent, tot i que estic segur que, en acabat, tothom n'ha fet bona publicitat.

I és que no hi ha res com el treball per objectius: al final de la classe s'ha d'haver assolit un objectiu pràctic que s'ha enunciat de bon principi. Tothom en surt molt satisfet i amb la sensació d'haver après molt. I és veritat.