dijous, 17 de juny del 2004

LaTeX i presentacions

Hi ha un paquet de LaTeX anomenat pdfscreen i fet per un grup d'usuaris professionals de la Índia que permet fer presentacions amb diapositives tal com fa el pouerpoin o l'OpenOffice Impress.

Avantatges? El resultat és un arxiu PDF que, com el seu nom indica, és més portàtil i independent de la plataforma: es pot llegir des de win o des de Linux amb l'Acrobat Reader (gratuït). Així no cal tenir instal·lat res més per poder-los veure.

El resultat és molt configurable: es pot fer la presentació amb panell de navegació a la dreta o l'esquerra, amb més o menys botons, amb botons gràfics o de text, sense panell i canviant tots els colors de tot plegat.

S'edita el fitxer tex normalment amb la única precaució de cridar al paquet pdfscreen i tenir instal·lats els paquets més usuals. I el resultat és espectacular.
En realitat es tracta d'un document pdf amb diferents pàgines apaisades (cada diapositiva és una pàgina)que passen al fer clic al botó. Però fa l'efecte o la il·lusió d'un seguit de diapositives.

En voleu veure un exemple, oi?
Feu clic aquí