divendres, 28 de novembre de 2008

Les regles del joc

La causa de l'enuig, fins i tot de la ira, és el trencament de les regles del joc. Tots tenim en ment una idea de les regles del funcionament del món i quan veiem que algú o alguna causa trenca aquestes regles, ens enfadem.

No es poden canviar les regles del joc? Sí, però mai a mig joc. Si hem començat una partida amb unes regles, a no ser que tots estiguem d'acord en canviar-les, no s'hi val a tocar-les. Només quan iniciem una nova partida podrem proposar un canvi.

Avui me n'han passat dues d'aquestes, de canvi en les regles del joc. Una de freda i una de calenta. La freda té a veure amb una reserva de local que vaig fer per fax i que avui em deien que si no l'havia feta per correu electrònic, que no era vàlida. Però si fins fa dos dies no sabien ni què era el correu electrònic!. Per dir que ni me l'havien donat. L'emprenyada ha estat fenomenal.

L'altre, la calenta, té a veure amb la informació que donem. En una guia docent s'anunciava que a final de període hi hauria una prova presencial. Bé, el fet és que aquesta prova no s'havia fet mai i aquest cop tampoc m'havia arribat, per tant, no l'havia poguda publicar. Algú me n'ha fet adonar i, és clar, a corre-cuita l'haurem de preparar i distribuir. Mirant-ho fredament no crec que ningú l'acabi fent aquesta prova, però és qüestió de compromís: si s'ha dit així, així s'ha d'obrar. La guia docent ha de ser un contracte a dues bandes: professor i estudiant i tots dos han de respectar la seva part d'acord.
Publica un comentari a l'entrada