dimarts, 9 d’octubre de 2007

Reflexions sobre codi lliure

Avui s'ha fet una reunió per veure qui pilotarà els mòduls que s'elaboren dins del projecte Campus. Cada universitat ha dit la seva, però el que surava en l'aire era l'amenaça del final del finançament. El 31 de desembre s'acaba la part finançada del projecte i allà ningú apuntava (ni apostava) per la continuïtat. Vull dir que es compliran els terminis i els compromisos, la feina es farà i es farà bé (espero) però resta la incògnita de què passarà amb tota aquesta feina feta.

La idea és crear les condicions perquè, al ser un projecte de codi lliure, "la comunitat" se'n faci càrrec. Però tots sabem com van les coses voluntàries: un fa el que vol i li agrada i, la veritat, crear des de zero una comunitat per donar suport a un projecte on els participants de base ni han vist el codi, ni l'han pogut provar ni, encara menys, hi han pogut dir la seva, és molt difícil, per no dir impossible.

Conclusió: cada programador tirarà amb el que hi hagi i en la mesura que li interessi un mòdul, se l'anirà mantenint i desenvolupant. Però res més.

Ningú ha concretat massa l'estat dels mòduls encarregats i, potser, qui més s'hi ha acostat ha estat la UOC que es responsabilitzava, entre d'altres mòduls, del de portfoli que, ara per ara, és un dels que més m'interessen del projecte. Doncs bé, ens han informat que estava molt avançat perquè es basava en el portfoli d'ELGG!!!!

Algú podria dir que el més fàcil a l'hora de desenvolupar una cosa és agafar el que hi ha, si és de codi lliure cap problema, i a partir d'aquí continuar-hi treballant. No és mala idea. Tanmateix, d'altres podrien dir que si darrera el desenvolupament hi ha molts diners, fer això és tenir molt poca vergonya. Pensem-hi.

Jo em quedo amb la idea de poder usar el portfoli d'Elgg des de Moodle amb un sol clic, que és el que farà aquest mòdul. I m'agrada.

Item més: La Red de Espacios Tecnológicos de Andalucía està interessada en conèixer la Secretaria de Moodle. Potser ens trobem a Cáceres
Publica un comentari a l'entrada