dissabte, 21 d’abril de 2007

ePortfolio

He rebut una proposta per tractar sobre ePortfolis i això m'ha obligat a desenterrar vells escrits, enllaços i idees. És l'avantatge de dir que si (ja veurem quines són les pegues quan surtin).

El primer que vaig fer va ser a anar a la secció de nous mòduls de Moodle i veure què hi havia. El primer resultat de la cerca és el mòdul d'integració amb Elgg, perquè Elgg és el cosí germà de Moodle i fa allò que aquest no fa encara prou bé. Però per instal·lar-me Elgg necessito una mica més de temps, no crec que ho pugui fer corre-cuita.

De manera que vaig seguir mirant i vaig veure un parell més de mòduls, un d'ells molt antic i l'altre més actualitzat. És SPDC Portfolio, quelcom més que un mòdul per a Moodle, un pegat important, podríem dir. No s'instal·la com els altres mòduls en els que es pugen els escripts a la carpeta on toca i, en acabat, el propi Moodle els detecta i instal·la. No, és més complex i, probablement per això, no me'n vaig sortir. Vaig estar tafanejant al fòrum de discussió del projecte i no era el primer que tenia problemes. De fet, tothom hi tenia problemes, i em va desinflar una mica. Però en un dels posts algú comentava que estava provant una alternativa prou bopna. Era Mahara. Així que me n'hi vaig anar.


Mahara és un projecte de programari lliure que impulsen a Nova Zelanda l'administració educativa i diferents universitats que es dediquen a l'eLearning. [Nota: quin gust dóna que l'administració impulsi coses i no que les freni, retardi, entorpeixi i dificulti]. Mahara és una paraula maorí que significa pensament i pensar perquè l'objectiu de Mahara és "crear una aplicació centrada en l'usuari per promoure el desenvolupament i l'aprenentatge al llarg de tota la vida. Això sota el supòsit que les solucions tecnològiques no es poden desenvolupar sense tenir en compte les consideracions polítiques i pedagògiques". Chapeau.

Quan sigui gran, vull ser neozelandès.

Tornem al cas. Vaig descarregar-me la versió estable del programari del 16 d'abril d'enguany (no està pas aturat) , que corre sobre PHP i MySql i el vaig descomprimir en local. En una primera instal·lació precipitada no me'n vaig sortir i em vaig tornar a desinflar. Però aleshores vaig fer ekl que sempre em salto: llegir-me la documentació d'instal·lació i els requeriments. El projecte té un wiki on recull tot tipus de documentació, i la veritat és que sobre install no n'hi ha massa perquè tampoc és res de l'altre món, només s'ha de seguir.

Així que vaig fer un segon intent, però aquest cop pas a pas i sense saltar-me'n cap. I, és clar, el resultat va ser un primer missatge del propi mahara dient que trobava a faltar un mòdul de PHP. És a dir, un èxit. Bé, un èxit relatiu perquè de funcionar no funciona. Però em vaig demostrar que la cosa podia sortir si ho feia bé. Ara m'espera aprendre una mica de PHP i veure com s'han d'instal·lar i configurar els nous mòduls.

Seguiré informant.
Publica un comentari a l'entrada