dissabte, 3 de juny del 2006

Notepad++

Notepad++ és un editor de text de codi lliure traduït (parcialment, només el més important, vaja) al català que permet editar tota mena de fitxers font: de marques, programació, etc. Podríem citar l'HTML, tex i l'XML com els que probablement utilitzi.

És un programa molt lleuger basat en el motor Scintilla, el mateix que fa córrer SciTE, un altre editor de codi font. Sembla, però que Notepad++ té més prestacions. D'entrada permet editar en diferents codificacions (iso, utf-8, recordeu?) la qual cosa promet. A més, quan edites codi font, com ara xml, et mostra l'estructura en arbre de les etiquetes, cosa que facilita enormement el treball.

També té una interfícicie i les icones molt agradables i destaca la sintaxi amb colors per no predre-s'hi. Penso que pot arribar a substituir altres editors més pobres però que, per defecte, venen amb window$ perquè, a diferència del Bloc de notes o SciTE, Notepad++ sí identifica les extensions dels fitxers i apareix en el menú contextual que es desplega quan cliques amb el botó dret del ratolí.