dimarts, 26 d’agost de 2008

Estiu 08, segona part

S'ha acabat la segona part de les vacances i torno a la "normalitat". Cosetes a destacar:

  • Enguany disposava d'una connexió a Internet pel portàtil, d'aquestes que anunicen a la tele: un fracàs estrepitós. Amb prou feines podia connectar-me al correu i a gmail havia de fer servir la configuració més bàsica, la HTML, sense poder aprofitar les etiquetes ni, naturalment, el xat. Això vol dir que tret de netejar el correu, poca feina en xarxa he pogut fer.
  • Volia repassar coses de Moodle, com ara les qualificacions de la 1.9 o les enquestes, però era perdre el temps i els nervis. Segueix pendent.
  • He redescobert Opera, el navegador escandinau que, tot i no ser de codi lliure, ara ha canviat de llicència i té versions per a Linux. A vegades va bé canviar tot i que estic viciat a la traducció catalana o la correcció ortogràfica del Fierefox.
  • He trobat una extensió de Firefox que quan obres una pestanya nova et mostra miniatures de les pàgines que uses més habitualment. Es diu Fast-dial i és fàcilment configurable. Molt interessant.
  • He treballat molt poquet amb LaTeX, poca cosa més que repassar l'article Graphics with PGF and TikZ aparegut l'any passat al PracTeXJournal. PGF és una alternativa a Metapost, molt més nova i impulsada per Till Tantau, el mateix programador de beamer, la meva classe de diapositives preferida. Aquí teniu una

    Permet fer tota mena de dibuixos, gràfics, diagrames, arbres i un llarg etcétera. Si voleu veure'n més exemples visiteu el lloc faukes.net d'on prové la imatge superior.
  • També he repassat una mica la classe de documents memoir perquè fa temps que hi vaig al darrere i m'he entretingut, bàsicament, amb els estils de capítols.
  • També he estat enfeinat amb les revisions i revisors de la meva línia de la MoodleMoot 08.Aviat tornarem a tenir feina.
  • He acabat la presentació que farem sobre El Sistema Moodle. M'ha quedat molt esquemàtica, però es que un no té massa esma de fer res amb la calor. A més, està demostrat que quan es treballa més i millor és sota pressió. I ja comença a pujar.
Publica un comentari a l'entrada