dissabte, 12 d’abril del 2008

The grid

The grid, l'enreixat, és la nova xarxa, molt més ràpida, que amb el temps substituirà a Internet. Igual que aquesta, la grid és desenvolupada des del CERN i quan funcioni serà moltísssim més ràpida i potent que l'actual. Neix de la necessitat de gestionar les dades que generarà l'accelerador de partícules LHC que ha de "caçar" el bosó de Higgs.

Sembla ser que aquest accelerador generarà tal quantitat d'informació que no hi ha superordinador capaç de treballar-hi, així que la solució és que en siguin molts i ben connectats, tant que caldrà crear aquesta nova xarxa: grid, quedem-nos amb el nom. Et podries baixar (si ho fessis legalment, és clar) un dvd en 5 segons, i sembla que està preparada per a transmetre dades hologràfiques perquè anirà a una velocitat 10.000 vegades superiro a l'actual.

Bé, tot això ve a tomb perquè encara em passo 70 segons identificant-me davant d'aquella pàgina. I quan ja hi sóc me n'adono perquè el Firefox em diu que ja està fet, perquè la pàgina segueix en blanc i no dóna cap senyal de vida. No els sobrarà cap aprenent al CERN que vulgui venir aquí?