dimarts, 14 de desembre del 2004

+Moodle

He parlat mai de Moolde? És broma, no me'n canso.
Avui he fet dues coses que tenia en pensament de fer des de feia temps i no trobava mai el moment. Però, és clar, el moment arriba i has de fer un cop de cap.

1.-volia provar els cursos d'OpenOffice de Guadalinex. Però pesen 25 megues cadascun i pensava que si els pujava al servidor em menjaria tot l'espai. Com restaurar-los a Moodle per veure com van?
La solució estava clara: instal·lar Moodle en local amb l'ajut de l'instal·lador que l'Eloy Lafuente ens va presentar a la Moodlemoot i aleshores provar de restaurar el curs.
Així que ni curt ni peresós m'hi he posat. Primer descomprimir l'instal·lador, en acabat fer-lo córrer i aleshores, des del navegador configurar tot un lloc Moodle.
Un cop he tingut el Moodle funcionant m'he baixat la còpia de seguretat d'un dels cursos i l'he posada a la carpeta backupdata d'un curs acabat de fer. En aquesta mateixa carpeta hi he copiat el curs que m'he baixat de Guadalinex i aleshores, des del menú d'administració del propi curs he restaurat la còpia de seguretat.
Tot ha estat senzillíssim: m'ha demanat on restaurar-la: en un curs existent (cosa que el matxaca), en un d'existent però afegint dades o en un de nou. Al final ho he fet en un de nou i tot ha estat molt rapid.
Ara només necessito temps per veure com està fet el curs i què c...ons és l'SCORM.

2.- a continuació, i lligat amb backups, he estat rumiant que cal anar-los fent dels cursos que ara acabem i que han de començar de nou al gener. Per això he seguit aquest ordre d'accions que ha funcionat perfectament:
  • primer, amb la Mariwave, hem fet una còpia de seguretat del seu curs amb tot els usuaris, intervencions, posts, arxius, etc.
  • després hem repetit l'operació però sense dades d'usari i l'hem desat sota el nom plantilla
  • hem baixat a un ordinador la plantilla per si de cas
  • hem anat per restaurar plantilla en un curs buit i, al donar les 3 opcions, li he dit que curs nou. I ha restaurat tota l'estructura del curs, amb totes les activitats, etc però en blanc, sense ususaris ni continguts afegits; és a dir, preparat per a ser utilitzat de nou. Genial
Ara ja sé com fer-ho. Un dia ben aprofitat.