Ja vaig entenen més el "concepte" LyX: el que és i el que no és. LyX treballa amb un tipus de fitxer propi (amb extensió .lyx) que, en pantalla i un cop aplicats els "entorns" (semblants als estils de paràgraf) és quasi wysiwyg. Per veure-ho millor, però, pots fer una vista prèvia en dvi o pdf (que no sé per què però no m'acaba d'anar).
Un cop tens el teu fitxer llest el pots exportar a diferents formats: txt, pdf (amb tota la potencialitat de pdflatex), latex, html (no em funciona) o docbook.
Ha estat interessant aquest darrer cas. LyX té una sèrie de plantilles (que t'expliquen com fer però a les que encara no he arribat), i si hom tria la docbookarticle la cosa funciona així: un edita el fitxer lyx com tota la resta, però amb cura de marcar bé els entorns, especialment el que són títols, seccions, etc. Aquesta plantilla permet (no sé per què) desar en format docbook-sgml (a XML es veu que encara no li dona suport) a part dels clàssics txt i pdf. Aleshores vas a la consola i amb la senzilla ordre
db2html arxiu.sgml
obtenim una bonica col·lecció de documents html enllaçat pels clàssics anterior, inici i següent. En altres paraules: allò que fa docbook.
Conclusió: ja no cal editar ni sgml ni XML (amb la pallissa que representa recordar el codi i escriure'l sense errors). Amb LyX es pot escriure quasi en wysiwig, desar en sgml i passar a html.
Què fort! I jo que em pensava que seria un editor de LaTeX semblant al TeXnichs center i resulta que fa moltes més coses.
Ara que per LaTeX és ideal, et permet incloure-hi codi quan ho desitgis [i te'l marca en vermell: ERT (evil red text)], pots posar-hi els preambuls que vulguis, etc. etc. Només cal saber-ne
La presentación en Madrid - "Sin presiones", Canarias dibujada (3)
-
*Miércoles, 16 de febrero de 2022*
Finalmente, cargado con mis libros desde Granada, me presenté en la *Librería
La Buena Vida* de Madrid el día anterior...
Fa 2 anys
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada