dimarts, 18 de maig de 2004

OpenOffice i DocBook

Ho he aconseguit: obrint una plantilla d'OpenOfice anomenada “Docbook Template” que em vaig baixar del lloc web, i tot seguint les instruccions del l'article DocBook Filters - Read and write docbook xml using OpenOffice.org, al final he aconseguit editar XML-docbook de forma WYSIWYG.

M'explico: a partir de la plantilla editem un document d'OO normal amb les seves seccions i estils corresponents i, un cop el tenim fet, anem a Fitxer ->Anomena i desa i triem Docbook (simplificat)(xml). Fins auí m'havia funcionat, però em deia que hi havia un error d'entrada i sortida i no hi havia manera de fer l'exportació, només m'ho feia a XML però no a docbook. Però vaig canviar alguna cosa (no ho sabré mai) a la configuració del programa i ara ja va bé.

Avantatges? Molts. Puc obrir una document de word que ja tingui fet amb l'OO, copiar-lo a un document nou sobre la plantilla de DocBook, introduir les seccions i estils que calgui i desar-lo en format Docbook. Aleshores amb l'XML anem a Linux i fem allò tant bonic de db2html per obtenir un conjunt de pàgines web lligades entre sí que permeten la navegació com si fos un llibre.

Hi he de seguir treballant.
Publica un comentari a l'entrada