dimarts, 24 de desembre del 2013

postach.io

Hi ha moltes eines per crear blogs. Des de les més potents i sofisticades (aquest mateix blogger o wordpress) fins a eines més senzilles que es poden editar des del web o bé en local i, en acabat, penjar al web.

Però avui volem destacar-ne una especialment interessant. Es tracta de postach.io. És una aplicació a la que s'entra identificant-se amb l'identificador d'Evernote i que permet publicar algunes notes del propi Evernote com a entrades d'un blog.

En voleu veure una mostra? Visiteu LaTeX memo http://jqueralt.postach.io/, un lloc on publico notes que prenc sobre solucions que trobo interessants a TeX Stack Exchange http://tex.stackexchange.com/

Com funciona postach.io? Molt senzill: només cal tenir un compte a postach.io  crear-se un blog, configurar-lo (és molt senzill) i aleshores a Evernote creem un notebook nou (jo li dic postach). Quan faig una nota nova, si tinc la intenció de publicar-la, trio abans el notebook postach, faig la nota amb tota la potència de l'editor de l'Evernote i quan acabo l'etiqueto amb l'etiqueta published. Automàticament apareix publicada al blog de postach.io. Genial.

Si fins ara publicar era fàcil, ara, amb eines com aquesta, encara ho és més.