dilluns, 5 de maig del 2003

Minitutorial per crear cdroms a partir de llur imatge
O com torrar un disc a partir de la seva imatge iso

0.- Una imatge iso d’un cdrom és un únic arxiu amb tot el contingut del disc. Un cop passat al cd (torrat), es transforma en tots els arxius i carpetes que originalment tenia.

1.- Arrenquem el Nero Burning Rom 5.5, amb la qual cosa arrenca el Nero exprés.

2.- Apareix una pàgina d’ajuda en Anglès que ens demana “What would you like to burn?” (què voleu fer?) amb aquestes opcions:

Data ( crea un cd amb dades, p.ex: presentacions que no caben en un disquet)
Music (crea un cd de música en diferents formats: wav, midi, mp3, etc)
Videos (crea un cd amb videos o dvds si tenim aquesta possibilitat)
Copy entire disc (duplica tot un cd sigui de música o de dades)
Disc image or saved project (crea un cd a partir d’una imatge o un projecte desats) amb aquesta informació adicional: “Record a disc from disc image previously burned onto the hard disc” (grava un disc a partir d’una imatge prèviament desada al disc dur).

3.- Triem aquesta opció (Disc image or saved project) i se’ns obre el quadre de diàleg Obre per tal de localitzar al nostre disc dur l’arxiu. Hi naveguem a la cerca de l’arxiu i ens pot ajudar o bé escriure el nom de l’arxiu si el sabem o l’extensió (a Tipus triar Image File (nrg, iso, cue).
Quan el tinguem localitzat el seleccionem i cliquem Obrir.

4.- Torna la pantalla del Nero amb aquesta informació: “Image recording: Write a premastered image” (Grava una imatge: escriu a partir d’una imatge pregravada). Ens apareix a Image file la ruta on és l’arxiu iso i a Destionation la ruta de la gravadora de cds. Fem clic a Next (següent) i comença el procés físic

5.- S’obre la safata de la gravadora i apareix un avís per tal que introduïm un cd en blanc, Acceptem i apareix una pantalla que ens informa de com avança el procés.

6.- Quan ha acabat apareix el missatge “Burning process succesful” o cosa similar. Si no s’ha obert automàticament la safata de la gravadora h fem i ja tenim un Cd amb tots els arxius. Podem repetir el procés les vegades que vulguem.