dijous, 27 de febrer del 2003

Gran èxit de públic i crítica: tinc el meu propi wiki, que me l'he instal·lat jo solet.
Navegant per Sourceforge i Freshmeat buscava un wiki que vaig baixar-me ahir i que no hi havia manera que funcionés. I n'he trobat un altre: pwp Wiki processor que, bàsicament funciona igual: uns scripts de php que desen les dades en arxius de text pla i després les recuperen. La diferència és que funciona. He tingut la santa paciència d'anar creant una pila de subdirectoris i pujant els scripts però ha valgut la pena: funciona! I és que sóc bo.

dimarts, 25 de febrer del 2003

Un altra línia de treball: l'XML, un llenguatge per transmetre dades a la web. És com una base de dades però que permet una gran rapidesa en la localització i una més gran encara flexibilitat en la presentació sobre web.
Ideal per fer repositoris de recursos.
He trobat un lloc que genera pàgines a partir d'un formulari d'entrades standard

dilluns, 24 de febrer del 2003

He descobert que es pot instal·lar php-nuke sense haver d'instal·lar-se també mysql (12Mb) a l'ordinador. Això sí, cal que sigui al servidor, que és el cas de miarroba. Ho he trobat en un lloc d'un noi que té altres tutorials per començar.
També he trobat un tutorial per hostatjar phpnuke a miarroba
He de seguir investigant.
Per cert, he rebut notícies de la Bea que m'ha convidat a un mini-curs de php

dijous, 20 de febrer del 2003

Interessant lloc web argentí amb manual de php. El manual oficial del lloc php és un totxo i no m'acaba de funcionar a miarroba.
Bé, la veritat és que moltes coses (conexió a la bd i emails) no em funcionen.
Però acabaré sabent per què.

dimecres, 19 de febrer del 2003

He trobat un "centre de recursos web" sobre ciències de la Terra. En realitat és un repositori d'objectes d'aprenetatge, però així ens entenem millor.

divendres, 14 de febrer del 2003

Primeres experiències amb php: ja tinc pàgines fetes, només cal anar al lloc.
Cal tenir una pàgina index.html (que no accepta llenguatge php) però que et pot dur a pàgines php (amb extensió php) que sí interpreten el llenguatge.

També he entrat a administrar la meva base de dades mySQL a través de la interficie web mysqladmin. Realment és genial, la única pega és que cal saber una mica sobre mysql, però ja he creat una taula, li he donat estructura i ara només cal omplir-la amb dades i fer consultes (que aquesta és la gràcia)

dijous, 13 de febrer del 2003

He trobat un servidor web grtuït que dona suport a php i mysql, és miarroba.com. He aconseguit l'espai a http://webcindario.com/joanqlt i m'he descarregat el phpnuke 6 i un manual d'instal·lació
Ara a veure si sabré fer-ho anar.

dimarts, 11 de febrer del 2003

En Felciciano Robles de Sevilla també té una bitàcola. L'he estat mirant i és molt potent: conté una sèrie de reflexions personals molt interessants.

dilluns, 10 de febrer del 2003

M'he baixat el Tutorial de MySQL i he començat a mirar com va. És molt semblant a l'Acces amb la diferència que aquí es treballa sobre la consola i és important la sintaxi.
Hi ha, però, un entorn visual que quan en sàpiga una mica més provaré d'instal·lar.

divendres, 7 de febrer del 2003

He trobat un lloc en anglès sobre Aprenentatge informal.
Hi ha un munt de recursos sobre teories de l'educació recollides en l'enciclopèdia.
A destacar el capítol dedicat a l'aprenentatge al llarg de la vida i la formació d'adults: no te l'acabes.

dijous, 6 de febrer del 2003

He penjat la traducció dels dos articles sobre què son les bitàcoles i llurs aplicacions. Es troben a la pàgina reflexions

dimecres, 5 de febrer del 2003

Més avenços en Linux: he pogut instal·lar-me el kppp però ara no marca el mòdem. Tinc una oportunitat: instal·lar-me el MDK 7.0-2 (d'on vaig truere el kppp) i veure si funciona.
Però he après que al cd hi ha una pila de paquets amb programes que no estan instal·lats i que només cal instal·lar. Per exemple: mySQL, el suport per a php entre d'altres programes.