dijous, 24 d’octubre del 2013

CoursePacker

CoursePacker és una aplicació web http://www.coursepacker.org/ on podem carregar una sèrie de fitxers de text de diferents tipus (html, pdf, odt, txt, doc, docx i rdf), etiquetar-los, dir el tipus de llicència que tenen (usualment variants de les CC), ordenar-los per capítols i seccions i, finalment empaquetar-los (d'aquí el nom)  i previsualitzar-los.

Veurem  que s'ha generat un document únic amb el títol, l'autor i la data, on el programa ha creat una Taula de continguts a partir dels documents aportats amb l'autor, data i llicència de cada article i, a continuació, el contingut del paquet.

Un cop estem segurs que el document resultant és correcte —podem reordenar els articles, afegir-ne o treure'n— el desem i el podem descarregar en format PDF o, millor encara, compartir-ne l'enllaç perquè viu a la web.



El projecte és de CreativeCommons Canada i ha estat llançat recentment aprofitant la Setmana de l'Accés Obert (Open Access Week). L'objectiu, tal com expliquen els autors, és crear paquets de materials educatius —de cursos— i compartir-los fàcilment.

El programa que dóna suport al projecte també és de codi obert i es pot descarregar de github i instal·lar-lo al nostre propi servidor.