divendres, 29 d’agost del 2008

cataLàTeX en plena forma

Des del passat dia 28 de juliol el lloc cataLàTeX ha estat funcionant només gràcies al caché a causa del canvi en la denominació del servidor de base de dades de phobos. Recordeu que al post del passat 4 d'agost ja en parlava.

Sembla que van passar un script que, de forma automàtica, havia de canviar en els fitxers on calgués la bd de localhost a myphantom3. Però aquest script només s’ha aplicat mecànicament als fitxers on apareixia la paraula config o similar al nom de fitxer.

Però en realitat aquesta dada, a SPIP, el gestor documental de cataLàTeX, es desa en un fitxer anomenat /ecrire/inc_connect.php3, qui ho havia de dir, oi?

Ara, amb un xic més de temps i millor connexió a Internet per llegir la documentació d’SPIP sobre el tema, he corregit l'error i, espero, el lloc cataLaTeX tornarà a córrer tant bé com fins ara. Però he d'acabar de comprovar-ho, no me'n refio gens d'aquesta mena de canvis sobtats.

Què costava avisar amb una mica de temps perquè un es pugués fer una còpia de seguretat?. Darrera aquest lloc hi ha una feina de 3 anys (que no és poca). El primer article el vaig publicar el 12 de juny del 2005 i anunciava el canvi a phobos des d'un servidor gratuït. Ara, a la vista del maltracte i la poca consideració en què phobos ens té als seus usuaris, em pregunto si no caldrà tornar a migrar de nou a un lloc més segur.

Però com diu la frase: Never attribute to malice that which can be adequately explained by incapacity.

Moralitat: no confiïs mai en aquell que fa les coses sense pensar. Et farà veure la padrina i et donarà més feina de la que tens ganes de fer.

dijous, 28 d’agost del 2008

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

Ara que aviat tornarà a començar el curs m'ha vingut al cap aquesta frase d'en Gandhi.

Amb Moodle s'ha acomplert totalment i seguint-la pas a pas.

dimarts, 26 d’agost del 2008

Estiu 08, segona part

S'ha acabat la segona part de les vacances i torno a la "normalitat". Cosetes a destacar:

  • Enguany disposava d'una connexió a Internet pel portàtil, d'aquestes que anunicen a la tele: un fracàs estrepitós. Amb prou feines podia connectar-me al correu i a gmail havia de fer servir la configuració més bàsica, la HTML, sense poder aprofitar les etiquetes ni, naturalment, el xat. Això vol dir que tret de netejar el correu, poca feina en xarxa he pogut fer.
  • Volia repassar coses de Moodle, com ara les qualificacions de la 1.9 o les enquestes, però era perdre el temps i els nervis. Segueix pendent.
  • He redescobert Opera, el navegador escandinau que, tot i no ser de codi lliure, ara ha canviat de llicència i té versions per a Linux. A vegades va bé canviar tot i que estic viciat a la traducció catalana o la correcció ortogràfica del Fierefox.
  • He trobat una extensió de Firefox que quan obres una pestanya nova et mostra miniatures de les pàgines que uses més habitualment. Es diu Fast-dial i és fàcilment configurable. Molt interessant.
  • He treballat molt poquet amb LaTeX, poca cosa més que repassar l'article Graphics with PGF and TikZ aparegut l'any passat al PracTeXJournal. PGF és una alternativa a Metapost, molt més nova i impulsada per Till Tantau, el mateix programador de beamer, la meva classe de diapositives preferida. Aquí teniu una

    Permet fer tota mena de dibuixos, gràfics, diagrames, arbres i un llarg etcétera. Si voleu veure'n més exemples visiteu el lloc faukes.net d'on prové la imatge superior.
  • També he repassat una mica la classe de documents memoir perquè fa temps que hi vaig al darrere i m'he entretingut, bàsicament, amb els estils de capítols.
  • També he estat enfeinat amb les revisions i revisors de la meva línia de la MoodleMoot 08.Aviat tornarem a tenir feina.
  • He acabat la presentació que farem sobre El Sistema Moodle. M'ha quedat molt esquemàtica, però es que un no té massa esma de fer res amb la calor. A més, està demostrat que quan es treballa més i millor és sota pressió. I ja comença a pujar.

dilluns, 4 d’agost del 2008

CataLaTeX al taller

La darrera gracieta de phobos: a finals de juliol (en concret el 28) vaig rebre un missatge de correu amb tota mena d'explicacions sobre el fet que han canviat la BD de localhost a myphantom3. Això, d'entrada podria ser una bona notícia. Però la realitat és que m'ha desmuntat completament l'SPIP sobre el que corria CataLaTeX. Explicava aquest correu que per seguir fent anar les aplicacions després del canvi de servidor, havien passat un script substituint localhost per phantom3, però molt em temo que això deu poder funcionar amb Moodle o altres programes que tenen un fitxer de configuració centralitzat. Però crec que no és el cas d'SPIP, no ho sé, m'ho he de mirar amb calma i ara mateix no em ve gens de gust. M'emprenya molt que una cosa que funcona deixi de fer-ho d'un dia per l'altre.

El fet, però, és que ara mateix de cataLaTeX només es veu el que va quedar a la caché del lloc (gràcies siguin donades al MSV!) quan van fer el canvi. En aquest punt de l'estiu no tinc massa oportunitat de posar-m'hi, així que ho deixo tot tal com està i espero poder-m'hi posar al setembre. Mentretant m'entretindré en aprendre alguna coseta més de LaTeX.

O potser encara m'animi i, ni que sigui per tocar allò que no sona, em dedico a escriure als de sau a veure si són capaços de solucionar el que han espatllat.