divendres, 27 de juliol del 2007

Escala en wifi

Quan jo era petit hi havia un programa a la tele (la única tele) que es deia Escala en Hi-Fi. Presentava les "novetats" musicals del moment amb actors qeu feien placback dels doscos del moment. Tot en blanc i negre, clar.

Ara jo estic d'Escala en WiFi, connectat per la wifi en una escala entre un destí de vacances (Fuerteventura) i l'altre (Toomuchclean of the Jungle). Estric preparatn coses per quan estigui desconnectat i tingui el temps que no solc tenir la resta de l'any. El meu pensament aquest any va per aprendre alguna coseta de base de dades, en concret MySQL, novetats de LaTeX, que tinc bastant deixat i vull preparar coses per CataLaTeX, i Moodle 1.8

Ja m'he instal·lat el Wamp 5 i Moodle 1.8.2 (no paren de treure una versió rera l'altra). Vull conèixer ben bé com va això dels rols i definir-ne, potser, algun que m'ajudi en la feina. També vull preparar alguna plantilla de curs que després en permeti avançar en la creació i disseny de cursos.

Pel que fa a LaTeX, tinc el DVD de TeXLive, el darrer en TeX, LaTeX, ConTeXt, etc. Ara mateix me l'estic instal·lant al portàtil sota win perquè sota l'Ubuntu no me'n surto. El que sí he fet a Ubuntu és instal·lar-me el Kile i totes les dependències: tex-common i tex-bin; tot i això li trobo a faltar molts paquets. si molt convé me'ls instal·lo del disc del TexLive. La idea és treballar una miqueta a fons TIKZ, el paquet de dibuix que dóna directament uns pdf's perfectes sense passar per PS i de la mà d'en Will Tantau, el creador de Beamer.

Bé, ja tinc feina per davant. A més vull començar a mirar cosetes d'Inkscape, Scribus, ... en fi, que no m'ho acabaré.

Bon estiu!

dilluns, 9 de juliol del 2007

Abans de plegar

Un parell d'apunts ràpids abans de marxar de (molt merescudes) vacances:

  • el superMegaMoodle d'Xtec ja corre. Avui s'ha presentat en petit comité, però "apunta maneras" que dieun dels toros. Una trentena de centres comencen a experimentar i a trencar-lo. Perfecte, no se'n sortiran i acabarem amb un espai Moodle per cada centre de Catalunya. Uau! Qui ho hagués dit encara no fa un any! Com canvien les coses ( i les persones, que les fan canviar, cada cop ho tinc més clar: una idea no tira endavant si no hi ha algú que l'empenyi. I ara tenim en Jordi Vivancos).
  • la MoodleNoUniMoot: trobada semblant a la MoodleXtecMoot de Tarragona l'any passat, però a Càceres i amb abast ibèric. Ja he contactat amb els col·legues canaris i ara toca als andalusos. L'Àngels s'encarrega del capítol català. A veure si ens surt una cosa ben interessant, podria ser una primera pedreta d'una bona pila.
  • un contacte m'ha recordat els famosos "10 desitjos" del profe envers Moodle. Els he estat revisant i, deprés de 3 anys, 3, encara són vàlids. El que passa és que n'hi ha més de desitjos satisfets ara per ara amb Moolde. Potser aquest estiu m'hi poso i en trec uns quants més (25 me'n demanava l'Eloy Lafuente).

dijous, 5 de juliol del 2007

Ubuntu mola

Avui, després de moltes proves i intents, per fi m'he connectat a Internet des de Linux. Era el pas que em faltava per llançar-me de ple a treballar en aquest SO.

Com ha anat? Si recordeu deia en un post de no fa massa que tenia un portàtil amb Ubuntu però que, malgrat els esforços, no podia connectar-me a la wifi. D'ençà d'aleshores no m'hi havia tornat a posar (senyal de bona salut que ara hi torni) així que encara no havia provat el que havia vist en un fòrum d'ubuntaires: calia canviar la codificació Hex (que funciona per win) per Ascii.

Avui ho he provat i no he estat capaç de veure que es connectés fins que m'ha aparegut una avís qeu tenia unes 70 actualitzacions pendents. Primer no hi he caigut, però després se m'ha encès una llumeta: Com collons sap aquesta màquina el que ha passat al món des del darrer cop que m'hi vaig connectar (que és mai, des que me'l vaig instal·lar). La resposta l'he anada a trobar al Firefox, mirant si es connectava a internet i sí, ho fia, ho fa i (espero que per molt de temps), ho farà.

Ja hi sóc!