divendres, 30 d’abril del 2004

Acabo de penjar al meu web el treball fet amb el HotPot. Va sobre insectes i està en castellà perquè es tracta d'un exercici pel curs de Mileto i, ja ho sabem, el català també s'ha perdut molt a Andalusia.
Voleu veure'l? Doncs feu clic aquí
Ja he enllestit l'exercici del Hotpotatoes.
Es tracta d'un programari molt intuitiu i fàcil d'tilitzar: amb un sol clic obtens el resultat en format html.

Pegues? També n'hi ha. Com que en realitat es tracta de 6 tipus diferents d'exercicis (mots encreuats, relació, tipus test, etc) i hi ha un programa per a cadascú, no acaba de lligar la cosa. O més ben dit, sí que lliga amb l'ajut del programa Masher, però aquest ja no és gratuït, és sota llicència comercial. La solució és pagar la llicència o anar més lent i editar una mica de codi, si cal.
Vaig llegir que es poden carregar exercicis de HotPot al Moodle, però no sé massa bé com va. Hi he de tornar i mirar-ho.

dimarts, 27 d’abril del 2004

Ja he començat a treballar amb el portàtil. Va molt bé i és molt ràpid. El que no ho és tant i es cansa de seure en totes les postures normals sóc jo, que acabo baldat.
Però ja he començat a treballar amb HotPotatoes i espero tenir molt aviat els exercicis del curs de Mileto. També he començat a fer coses de l'escola i ho faig amb l'OpenOffice Writer per anar-li agafant el tranquill. He llegit que permet exportar a DocBook però encara no ho he mirat tot i que hi deleixo.
Hi ha una pila de comentaris a aquesta bitàcola, senyal que hi ha ànimes innocents que em llegeixen. Gràcies a totes!

dilluns, 26 d’abril del 2004

El valor inconmensurable de l'amistat (o no hi ha res com tenir una amiga): La Trini m'ha deixat el seu portàtil i ara, per treballar amb l'ordinador, només cal que vagi del sofà a la taula. Això són amigues!!

No és un ordinador qualsevol: és una màquina: un Toshiba Satellite amb un Pentium IV a no-sé-quants Megahertz, disc dur de 37Gigues i gravadora de CD/DVD. Crec que també té tarja wireless però no n'estic segur. Brutal.

Ara li instal·laré el HotPotatoes i l'OpenOffice 1.1 que venia ahir amb el Periódico. Jo ja hi he treballat sota Linux, però ara vull veure com va sota Windows i amb una màquina potent de veritat.

Conclusió: estic salvat!

dijous, 22 d’abril del 2004

Prova superada.
L'operació ha anat bé i ara només queda esperar que els ossos se soldin correctament (i ràpida). Estic una mica fet caldo, però me'n sortiré.
Ara bé el més interessant: ja tinc compte de correu a Gmail, el servidor de correu gratuït de Google que ofereix 1000 megabites d'emmagatzemament. M'hi acabo de donar d'alta i, si voleu, m'hi podeu enviar missatges a jqueralt a gmail.com. A veure com va.
També d'interès: una plataforma amb llicència GPL creada per uns profes d'institut andalusos. Es diu AiraM i van per la versió 2.4. Ofereix fòrums, xats, missatgeria instantània, enllaços, repositori, etc. i corre sota php i mysql. No hi he entrat però té bona pinta. Potser lifalla la part estètica però sembla que funciona.

dilluns, 19 d’abril del 2004

Demà serà l'operació. No em fa massa gràcia, però quin remei. Espero que, com diuen a les parteres, sigui una hora curta.
Els meus desitjos van per a què dimecres a la tarda pugui tornar a ser a casa, dijous començar la recuperació i després... fiuuu! l'alta total.
A vegades havia pensat: ha d'estar bé això d'estar de baixa i tenir tot el dia per a tu. Però ara que el tinc no em fa gens de gràcia. Més que res perquè no tinc ànims de fer massa coses. Per exemple: m'he passat tot el matí repassant el RRI, cosa que en condicions normals m'hagués près, com a màxim una hora. Però me n'he sortit i ho he fet de gust. Ara que si anessim a tan l'hora en lloc de tant la peça...

dijous, 15 d’abril del 2004

Tot i que disposo de mooolt de temps no tinc massa oportunitats d'acostar-me a l'ordinador. I les poques que tinc no les puc aprofitar massa perquè de seguida em canso i em fa mal tot.
La setmana que ve m'operen el peu i espero que comenci el final d'aquest mal rotllo. M'agradaria, atès que tindré molt de temps, poder treballar amb temes pendents amb l'odrinador (per exemple: vull dedicar-me a fer coses amb HotPotatoes, un programa molt interessant). Però una cosa són els desitjos i una altra molt diferent la realitat.

dilluns, 12 d’abril del 2004

Tornada de vacances.
Les vancances bé fins la meitat, perquè el Dijous Sant em vaig trencar el peroné i 2 metacarpians al caure tot passejant per Menorca. Quina pega!
No sé com me'n sortiré perquè MAI haivia estat malalt i em sento un inútil total: no puc ni anar sol al lavabo, algú m'ha d'ajudar.
Però gràcias a Déu (o digue-li Energia) no ha sigut més greu i me'n sortiré ben aviat.
Soc possitiu i vull prendre-m'ho com un periode de reflexió, estudi i treball relaxat, sense angoixes. La pega és que arribar fins l'ordiandor també em costa molt (que si no...)

divendres, 2 d’abril del 2004

Quasibé una setmana després del darrer post hi torno.
Què ha fet el nostre crac de la informàtica? us deveu preguntar encuriosits/des.
Doncs pencar com un ruc en la famosa Introducció a l'OpenOffice Impres que, finalment, he acabat. Fins i tot me n'he sortit de fer el PDF que molt aviat penjaré. N'estic molt orgullós per vàries raons:
1.- és un Manual tipus hands-on, és a dir, per posar-s'hi a treballar, no una pura descripció d'ordres dels menús (que no serveixen per a res).
2.- és per a un programa en codi lliure, el primer que faig (la feina per a Moodle no compta) i fet amb programari lliure (Quanta, Linux, etc)
3.- és el meu primer treball amb DocBook i XML. Així que he hagut d'aprendre els rudiments dels dos llenguatges i coses tan bàsiques com si t'oblides un símbol del tipus ">" ja l'has espifiat del tot.. És molt dur que no te'n perdonin ni una (validar XML és un calvari per a un escriptor a màquina tan dolent com jo).
Però me n'he sortit del tot, cosa que ha permés que arribés a final de trimestre amb la moral més alta que mai (i el cos més fet pols).
Com deia aquell: Crec que això és el principi d'una bona amistat (amb DocBook, afegeixo)