divendres, 30 de maig del 2003

Aquest xiquet australià de moodle no para. Acaba de treure la versió 1.0.9 i ja es pot descarregar, cosa que estic fent. Promet una sèrie de millores que déu-n'hi-do.

divendres, 23 de maig del 2003

Estic penjant el moodle en un espai web a miarroba per veure'l en funcionament a la web i donar-lo a conèixer (i aporendre'n jo també). Així que el tingui conmfihurat i corrent ja avisaré.

De moment puc dir que en local funciona al 100%, és molt versàtil i permet incloure molts tipus d'activitats diferents als cursos. Per cert: està traduit pels amics Bellver i Adell de la UJI: tot un punt.

dimarts, 20 de maig del 2003

Ja tinc el moodle corrent en local. La instal·lació va ser senzillíssima, només va caldre seguir les instruccions de la pàgina.

De moment estic investigant les possibilitats de muntar cursos i són impressionants. Estic veient com fer-ho en l'estil "setmanal". Només crear el curs et demana quantes setmanaes i quan comença. A partir d'aquí pots crear fòrums, enquestes, recursos, etc de suport per a tot el curs i/o particulars per a cada setmana. N'he fet un de prova de 3 setmanes i tot just ara m'hi poso.

També té una part de control de participants i profes. Com a profe pots crear cursos, entrar en els diaris dels estudiants i gestionar les notes que encara no sé com va. Però ja ho veurem. Estic per penjar-ho a la web i provar-lo on line.

divendres, 16 de maig del 2003

M'estic baixant el Moodle per instal·lar-lo en local i veure com va. Si és tan fàcil d'instal·lar com el Xoops pot ser genial.
Sembla ser que té 2 possibilitats a l'hora de muntar els cursos: o bé per temes o bé per setmanes.

En qualsevol cas cal dir que l'autor, un noi australià, és molt pencaire perquè ja està preparant una versió nova, i tot just va publicar aquesta al març.

dimecres, 14 de maig del 2003

A la revista Octeto vaig llegir la setmana passada una valoració de les diferents plataformes d'aprenentatge open source. I en destacava Moodle per la seva versatilidad i flexibilitat.

He visitat el lloc i estic començant a animar-me. Més que res perquè funciona amb php sobre base de dades mysql, com Nuke o Xoops, i per tant la instal·lació ja la domino. A més té un mòdul de llenguatges ja traduït al català!

Vull explorar-lo amb calma, però la primera impressió és prou bona. La web és molt clara i ben dissenyada i pensada per al lliurament de cursos (amb fòrums, diari, tramesa d'arxius, etc).

Ah! un detall: permet preparar un curs per setmanes (de què em sona a mi?)

dilluns, 5 de maig del 2003

Minitutorial per crear cdroms a partir de llur imatge
O com torrar un disc a partir de la seva imatge iso

0.- Una imatge iso d’un cdrom és un únic arxiu amb tot el contingut del disc. Un cop passat al cd (torrat), es transforma en tots els arxius i carpetes que originalment tenia.

1.- Arrenquem el Nero Burning Rom 5.5, amb la qual cosa arrenca el Nero exprés.

2.- Apareix una pàgina d’ajuda en Anglès que ens demana “What would you like to burn?” (què voleu fer?) amb aquestes opcions:

Data ( crea un cd amb dades, p.ex: presentacions que no caben en un disquet)
Music (crea un cd de música en diferents formats: wav, midi, mp3, etc)
Videos (crea un cd amb videos o dvds si tenim aquesta possibilitat)
Copy entire disc (duplica tot un cd sigui de música o de dades)
Disc image or saved project (crea un cd a partir d’una imatge o un projecte desats) amb aquesta informació adicional: “Record a disc from disc image previously burned onto the hard disc” (grava un disc a partir d’una imatge prèviament desada al disc dur).

3.- Triem aquesta opció (Disc image or saved project) i se’ns obre el quadre de diàleg Obre per tal de localitzar al nostre disc dur l’arxiu. Hi naveguem a la cerca de l’arxiu i ens pot ajudar o bé escriure el nom de l’arxiu si el sabem o l’extensió (a Tipus triar Image File (nrg, iso, cue).
Quan el tinguem localitzat el seleccionem i cliquem Obrir.

4.- Torna la pantalla del Nero amb aquesta informació: “Image recording: Write a premastered image” (Grava una imatge: escriu a partir d’una imatge pregravada). Ens apareix a Image file la ruta on és l’arxiu iso i a Destionation la ruta de la gravadora de cds. Fem clic a Next (següent) i comença el procés físic

5.- S’obre la safata de la gravadora i apareix un avís per tal que introduïm un cd en blanc, Acceptem i apareix una pantalla que ens informa de com avança el procés.

6.- Quan ha acabat apareix el missatge “Burning process succesful” o cosa similar. Si no s’ha obert automàticament la safata de la gravadora h fem i ja tenim un Cd amb tots els arxius. Podem repetir el procés les vegades que vulguem.

divendres, 2 de maig del 2003

No n'havia parlat però val la pena: és Knoppix = és Linux, és gratis i funciona.

Des de softcatalà em vaig baixar una distro de Knoppix, un CD-Rom que es posa a la disquetera, s'arrenca l'ordinador (havent fet que busqui primer al CD abans que al disc dur = canviar la configuració de la BIOS, 2 minuts) i ja està: tens al teu ordinador un sistema operatiu funcionant amb un entorn molt agradable: és el Gnome. Conté una pila de programes: Mozilla com a navegador, Abiword, compressió d'arxius i un llarguíssim etc. Ell solet et detecta tot el maquinari disponible, fa els muntatges de les unitats i pots navegadr pel teu disc dur a la cerca d'arxius. És genial i crec que la manera amb què molta gent podria entrar a Linux sense haver de fer particions al disc dur i totes les altres incomoditats.

Un petit problema: el meu mòdem és un winmòdem perquè no me'l detecta. Llàstima perquè si no podria connectar-me a Internet sota Linux.

dijous, 1 de maig del 2003

Uf, quant dies!
I és que ara tinc més feina: tinc un fotolog on hi penjo fotografies. El text és poca cosa: una imatge val més que mil paraules i els weblogs, gràcies a les videocàmeres, càmeres digitals i telèfons mòbils amb càmara, es transformaran molt aviat en fotolog. I les possibilitats educatives no s'acaben.