dissabte, 26 d’abril del 2003

Sembla que tenim problemes per accedir a l'espai col·laboratiu. Com que és una plataforma gratuïta que canvia bastant depressa em sembla que ara ja no funciona com anava abans i em fa mandra tornar a mirar com ha de funcionar. Entrarem tots amb la mateixa contrasenya i avall.
He penjat a la meva web d'xtec el que tinc fet del mòdul telemàtic d'estadística. Està fet molt senzillet però funciona prou bé. Hi ha bastants exemples de l'ús de fulls de càlcul d'excel en l'ensenayment.

divendres, 25 d’abril del 2003

Comencem una experiència única: un treball col·laboratiu a dues mans de traducció al català del Xoops. Es tracta d'agafar la versió castellana i passar-la al català seguint les normes d'estil de Softcatala.
Per tal de treballar còmodament em vaig descarregar el pegat, el vaig descomprimir i després l'he penjat a l'espai BSCW, un espai gratuït del servidor d'aquest programari que permet (als registrats) veure els arxius, descarregar-los a l'ordinador, ediatr-los i tornar-los a penjar. També permet editar sobre web els arxius txt, per exemple el que farem servir per apuntar l'estat del treball.
Per cert ja tinc el Xoops corrent en local. La veritat és que em va donar menys problemes que el phpnuke, només em va costar engegar la base mysql, però després tot va anar rodat. Ara em cal, a través del panell d'administrador, muntar la pàgina web (que no és poc).

dissabte, 19 d’abril del 2003

Ja torno a ser aquí després d'uns dies de vancances ens els que ni he pensat en ordinadors: relax absolut. Crec que la ment és més sàbia que nosaltres i se sap cuidar.
He obert el correu i 90 missatges del curs de videoconf! He canviat la subscripció a Digest no vull la bústia colapsada cada dia. Pel poquet que he llegit sembla que és el primer cop que fan un curs així amb 800 inscrits i no saben ni com fer-ho ni com els anirà. Es donen per satisfets si acaba un 20% dels inscrits. Estan bojos.
Si no en saben que recorrin a professionals, com ara circulum que en tenim el cul pelat.

dilluns, 7 d’abril del 2003

Prova superada! Comentaris en marxa
Seguint les indicacions de l'Imma he introduit uns comentaris a les entrades de la bitàcola. Però no acaben d'anar massa fins: em surt en anglès "shout out" en lloc de coments

dissabte, 5 d’abril del 2003

Ja està quasi acabat el projecte final del curs de Flash. El podeu veure fent clic aquí.
No m'acaba de fer el pes però déu n'hi do.
Per treballar amb imatges se n'ha de saber i tenir gust. I és molt entretingut. No sé si paga la pena les hores que m'hi he tirat per una animació d'amb prou feines 1 minut. Suposo que quan ho tens per la mà vas més ràpid però dubto que mai m'hi dediqui seriosament, si de cas per fer cosetes, com ara el gif animat de "nou" de la portada.

dijous, 3 d’abril del 2003

Softcatala diu que no saben de ningú que hi treballi. L'hi he proposat a l'Imma si s'anima a traduir-lo amb mi. Podria ser molt interessant.

dimecres, 2 d’abril del 2003

He enviat un missatge a Softcatalà per si saben d'algú que estigui traduint el Xoops i si no ja m'hi posaré a estones perdudes. El nuke em fa l'efecte que acabarà essent de pagament.