dissabte, 29 de març del 2003

He trobat una web que ofereixen l'ECDL per a programari lliure. Sembla que tenen un kit compost de manual i CD amb programari (Star ofice i Openoffice). Els he demanat informació

divendres, 28 de març del 2003

Ja vaig parlar de Xoops en un blog anterior. És un sistema de portal, semblant al nuke, però amb un funcionament més potent (diuen). Estic per baixar-lo i provar-lo en local.
Sembla que l'autor del nuke s'està plantejant viure del seu treball i abandona la gratuïtat. Això pot ser un cop pel programari lliure: faig un programari lliure i quan tothom l'utilitza el comercialitzo.
Cal pensar-hi: tothom ha de viure del seu treball però potser que visqui d'alguna creació diferent perquè quan es comparteix i molta gent hi col·labora ja no és ben bé teu i no pots fer i desfer.

dilluns, 17 de març del 2003

Ja he acabat la traducció dels mòduls i blocs, és a dir, el que es pot fer des de l'administrador. Ara ueda veure on paren les traduccions infames al català? dels "contas", etc.
El proper pas serà veure què deixo i què trec, perquè per ara tot és visible.
Per cert, he trobat una altra alternativa al php-nuke basada també i en php i MySQL i, com no, opensource, que es diu drupal. És més senzillet (encara que n menys potent) i podria ser més útil de cara a un grup classe. De fet l'he trobada a partir d'un lloc quasi personal: puntbarra. Té enquestes, fòrums, enllaços, vincles, etc.

diumenge, 16 de març del 2003

Estic traduint la interficie del php-nuke al català però em queden coses soltes que encara no sé on van. De moment he activats tots els mòdukls (tres dels fòrums que no he pogut arrencar) i en vaig traduint el nom. Aviat em podré dedicar a editar els blocs i a veure si trobo on canviar "la conta" pel compte de l'usuari.
M'he instal·lat el fòrum phpBB2 sobre php pur i dur, sense nuke, i m'ha funcionat a la primera. Penso que quan hi torni des de nuke em funcionarà, però serà més endavant. Ara mateix tinc al lloc de proves de php un wiki i un fòrum en marxa, oi que és fort?

dijous, 13 de març del 2003

Segueixo treballant en el lloc nuke, però entre que va mooolt leeent a carregar i no sé massa bé com va, em perdo. Tinc altres finestres obertes i quan hi torno no recordo ni què feia ni on era. Tampoc puc engegar els fòrums: em diu que no estic autoritzat a administra-los i això que entro com super-usuari. Seguirem.

dilluns, 10 de març del 2003

Més weblogs: es lliren els 3ers Weblpogs Awards, el principal guardó en aquest camp.

Interessant una altra aplicació dels weblogs: fer un llibre, en aquest cas sobre accessibilitat de webs per a discapacitats. El títol original és 30 dies per un weblog més accessible que s'ha reunit en un llibre sota llicència GNU. Si algú s'anima es pot traduir al català.

diumenge, 9 de març del 2003

No acabo de veure com funciona això de l'administrador i dels usuaris, em sembla que ara mateix tothom podria entrar-hi. A més, no sé si és del servidor o què però cada cop que visito la pàgina administració hi falta una imatge o altra o el full d'estils.
He intentat fer córrer el nuke en local però no me'n surto. I crec que el problema està en què no arrenca la base de dades; no sé si està mal colocada al directori o què. Insistiré.

dissabte, 8 de març del 2003

Prova superada!
Ja es pot veure el meu lloc nukejat. Ahir em vaig passar 4 horetes fent un ftp de tots els arxius i ho vaig haver de deixar (tinc una família), però avui hi he tornat i ha funcionat a la primera.
Ara estic començant a familiaritzar-me amb l'administrador per treure-li tot el suc.

divendres, 7 de març del 2003

Des de les 17:00 que estic carregant el nuke. Això és més llarg que un dia sense tele. Si acabo ja explicaré com ha anat.

De moment, però, començo a entendre una mica com funciona la cosa: el pho no funciona fins que no és carregat al servidor.
Jo pensava que t'instal·laves un programa a l'ordinador, i en realitat el que fas és descomprimir una pila d'arxius que només tenen sentit i funcionen quan són al servidor d'Internet (que ha de suportar php, naturalment).
La part de MySql la veritat és que ha anat molt ràpida: he seguit un mini-tutorial per a miarroba i ha funcionat a la primera.

dijous, 6 de març del 2003

Ja m'he descomprimit el php-nuke i, lògicament no hem funciona. Aquest cap de setmana a veure si el configuro, el carrego a la web i a veure què passa.

dimecres, 5 de març del 2003

Vaig molt atrefegat i m'estant creixent els nans. Tinc en marxa el curs de word, que em dona molta feina, he de preparar el projecte del curs de Flash (que ja tinc pensat però cal desenvelupar) i a sobre m'embolico a traduir el pwp-wiki i instal·lar-me el Triad. A veure si el cap de setmana tinc temps de mirar-me alguna cosa del php-nuke.
He rebut un missatge de la Bea que em remetia a enredando. Hi ha dos articles interessants: un sobre warblogs i una altre una mica esbojarrat, però interessant, sobre weblogs en general i sobre memes.

dilluns, 3 de març del 2003

Aquest pwp wiki és força actiu: tot just me l'estava traduint al català que em treuen una nova versió: la 1.3.7 que permet fer taules dins de les pàgines wiki.
Per fi m'he instal·lat el Triad: ara ja tinc l'Apache, el phgp i mySql instal·lats. De moment he provat l'Apache i el php i funcionen perfectament, més endavant provaré la mySql i m'instal·laré el nuke.